السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Saturday, 3 August 2013

Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum wth.
Salam rindu buat Nabi Junjungan s.a.w.

Beberapa hari "berehat"
mengumpul kekuatan untuk menarikan lagi jemari di keyboard untuk melayangkan tinta untuk kongsian bersama pembaca setia. (perasan u)

Wahai.

Tajuk hari ni tentang Set bersalin.
Hamboi kau. 

Even, sy xde la berpengalaman sendiri dalam bab ni. tp,pengalaman tu ada through my sister n their client y claim,"wah..rasa bertenaga even tengah berpantang.Jiran-jiran datang melawat pun hairan : Sape yang bersalin ni?" alhamdulillah.. Dengan izin Allah jua setelah berusaha kan?
this is Set asas untuk Ibu lepas bersalin.
1. Vitalea
2. Vit-C
3. B-Comlex
4. Zinc Complex

Apa yang beeeessssttt sangat set bersalin ni buat ibu-ibu yang lepas bersalindan dalam berpantang ni??



Saya x la pro dan hevaatt pn nak ber "pung pang pung pang" bab ni..
tapi jom layan je laaa...


"Tahun lepas Syamimi lahir pada 1 Ramadhan. Malam sebelum puasa tu, memang saya dah ada sikit2 contraction. Tapi saya buat bodoh je sebab saya pernah dapat false alarm masa week 24. Masa false alarm tu, siap keluar darah lagi. Siap warded kat Columbia Asia lagi 3 days. Masa tu Allah saja yang tahu. Doa doa doa je keje saya. Sebab saya tak mau bersalin awal. Aiman pon beza 7 bulan je dengan adik dia yang kat dalam perut masa tu. Saya tak ready lagi untuk baby kuar. Masa tu, saya tetapkan jugak lagi consume vitamin Shaklee for preggy mommies termasuk ESP. Memang saya tak tinggal. Dan alhamdulillah everything kembali normal...Memang saya sahur minum 2 sudu ESP dan semua vitamin Shaklee masa tu selain daripada makanan2 lain especially kurma. Alhamdulillah dengan izin Allah ia membantu saya kekal bertenaga. Masa kak hawa datang visit saya lepas bersalin pon..dia cakap saya bertenaga tak macam orang bersalin. Seronok! Dahla dapat baby girl. So anak saya sekarang dah sepasang.:)




Actually saya nak cerita pasal saya menggantikan puasa sebulan tahun ni sebab berpantang bermula 1 Ramadhan tahun lepas. Walau pon saya berpuasa, susu saya tetap maintain. Saya sangatlah suka. Sebab susu saya ni je yang saya bagi kat anak saya Syamimi yang berusia 11 bulan. Tak bagi susu formula lagi. Saya tekad untuk continue bagi susu ibu untuk syamimi sampai 2tahun. Ni dia susu saya untuk satu hari pump kat ofis masa puasa.
Susu ibu untuk anakanda syamimi:)
Saya amalkan Performance drink,ESP dan Shaklee breastfeeding set serta osteomatrixuntuk memastikan saya boleh menggantikan puasa sebaik mungkin tanpa terlalu penat. Performance drink boleh mengurangkan dehydration badan kita sewaktu berpuasa. ESP kekal memberikan tenaga kepada kita sepanjang hari. Osteomatrix adalah kalsium yang boleh memberikan 100% keperluan kalsium yang diperlukan untuk badan kita. Begitu juga dengan vitamin Shaklee set breastfeeding. Ia mengandungi B compleks, Vitamin C, Vitalea dan Alfafa sebagai milk booster. Syamimi minum sikit pon memang dah kenyang sbb saya amik ESP..dalam sehari sekarang ni dia cuma minum 9 oz. Tupon dalam 3-4 kali minum. Yelah kan..syamimi pon dah start makan dah."


done?

alhamdulillah, manusia tugasnya berusaha.
jadi, berusahalah.
belum cuba belum tahu kan? ^^
Selamat buat mommies2 sume atau bakal2 mommies ye.






No comments:

Copyright© -NizaAhmad.com - Pengedar Shaklee Malaysia- All Rights Reserved