السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Showing posts with label Produk Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Produk Shaklee. Show all posts

Thursday, 14 July 2016

Slimming Set Bajet

Assalamualaikum wbt.

Bersiaran lagi di bulan Syawal 1437H/2016.
Bersempena bulan syawal yang masih berbaki ni, ramai yang pemakanan seimbang dan sihat semasa Ramadhan nya dah kelaut. Eh.

Manakan tidak,
“Ketupat rendang sila nikmati kawan penat memasak malam kehari~
Wajik dan Dodol jangan lupakan peninggalan nenek zaman berzaman~”
Lalala~

Jadi, marilah bersama kembali ke pangkal jalan. >_<
Jadi, untuk bersama manfaatkan apa yang Syarikat Hijau tawarkan, there is SOMETHING INTEREST dan tak asing lagi ingin saya perkenalkan >> SET KURUS BAJET<<

              Apa yang ada dalam Set Kurus Bajet ni?

1.       Lecithin (Bakar)
2.       Herblax (Buang)

Kurus


Apa yang best dengan 2 produk dalam set ni?

             LECITHIN

-          MEMECAHKAN LEMAK & KOLESTROL
-          Mempercepatkan PEMBAKARAN LEMAK
-          Mengaktifkan metabolism sel & Melambatkan penuaan
-          Mengemulsi lemak, kolestrol & trigliserid

HERB-LAX

-          Membantu masalah SEMBELIT
-          MENGEMPISKAN PERUT
-          Memberi kepejalan kepada perut
-          Mengembalikan proses semulajadi usus
-          Membersihakn najis yang tersekat dalam usus  





Jom terjah produk PANAS sepanjang masa ni.
Semoga terusssss dikurniakan kesihatan untuk terus menunaikan ketaatan. ^^

Niza Ahmad,
014-5671920




Sunday, 3 July 2016

Kebaikan Nutriferon


Manfaat Utama

journeytoonedestiny.blogspot.my


1.    Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3hari
Ianya adalah satu-satu interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan  bahawa interferon ;
-         Mampu meransang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem imun tubuh dengan mengarahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh ; T-cells, B-cells dan makrofag.


2.    Melawan Kanser dan Tumor
Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang;
-         Meransang dan mengaktifkan immunoglobin melawan sel-sel tumor dan kanser.
-         Mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.


3.    Melindungi dari Influenza
-         Mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara
-         Melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.


4.    Meringankan stress dan kelesuan
-         Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.


5.    Melambatkan penuaan
Formula unik Nutriferon ;
-         Meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman.
-         Menjadikan sel-sel lebih sihat.


6.    Mengurangkan Infeksi oleh Pesakit Hepatitis B & C
Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit Hepatitis B & C.


7.    Meningkat Menopause
Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopause akan menjadi lebih baik.


8.    Meningkatkan PMS

Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan  waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

DTX Complex


Kenapa Shaklee?
Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam Shaklee DTX Complex ; Ekstrak biji benih pokok susu tisel : menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. DTX Complex mengandungi  bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin. Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik ; ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)

DTX complex


Formulasi yang dipaten di dalam Shaklee DTX Complex



1.    Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk Thistle Milk)  
-          Proses ekstrak ini mendapatkan 80 % silymarin yang kaya dengan bahan anti-oksida. Melindungi hati daripda toksin termasuklah dadah, racun dan bahan kimia.
-          Merawat masalah hati seperti HEPATITIS dan SIROSIS.
-          Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alcohol.
-          Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang.
-          Membantu masalah kulit seperti PRORIASIS dan ECZEMA


Milk Thistle Seed




2.    Articok (Artichoke)
-          Membina semula sel-sel hati.
-          Meransang pengaliran hempedu.


Artichoke





3.    Dandelion
-           Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakan hati (HEPATITIS dan JAUNDIS)
-          Membantu penghadaman dengan meransang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang.
-          Membantu merawat ENDOMETRIOSIS .
-          Bertindak sebagai ‘julap lembut’ untk masalah SEMBELIT.
-          Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi-melawan ANEMIA.
-          Melawan TUMOR dan KANSER.
-          Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.


Dandelion




4.    Kunyit (Tumeric)
-          Mengandungi curcumin ; bahan anti-oksida
-          Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
-          Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV.


Turmeric




5.    Reishi Mushroom (LingZhi)
-          Membina imun – membantu dalam mencegah atau merawat KANSER.
-          Mengurangkan masalah BRONKITIS dan SINUSITIS.
-          Merawat sindrom KELETHAN yang kronik
-          Membantu mencegah penyakit jantung.

Reishi Mushroom




6.    Schizandra
Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida. Ia juga berkait dalam;
-          Meransang sintesis protein
-          Meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan DETOKSIFIKASI.

-          Memperlahankan pembentukan toksin.

Schizandra

Tuesday, 4 November 2014

Omega Guard Shaklee

Bismillah..
Assalamualaikum,,

Tari menari jari jemari menaip di hening pagi, di kala housemate-housemate sekalian nyenyak di ulit bantal dan tilam. ewahh.

Hot jadinya ingin tahu dan berkongsi. Mana tidaknya lalu dan lintas di newsfeed jammed sibuk memperkatakan tentang Omega Guard Shaklee, Of course, pilihan berkualiti dan menjadi pilihan utama di kala berat naik bagai belon yang di pam-pam. Apatah lagi, Saat ini! November 2014 membawakan tawaran haibattt promosi Omega Guard Shaklee Beli 6, Dapat 7. 
Eh, cemane plak tu?
takpe, meh terjah dulu apa yang syookkk sangat Omega ni.??
Ha. Jawab-jawab...

Kandungan Omega Guard Shaklee

1. Omega-3 EFA (330 mg) 

EFA : Essential Fatty Acid
- Mendokong sistem kardiovaskular, reproduksi
- Kekebalan tubuh serta susunan taraf
- Tubuh manusia memerlukan EFA ini untuk membina dan memperbaiki sel membran.

2. EPA (180 mg)

- EPA tidak dapat di hasilkan oleh tubuh badan sendiri. Makanya, ia di peroleh dari ikan perairan laut dalam yang dingin.
- EPA penting untuk kesihatan mata dan otak.
- Melancarkan peredaran darah
- Membantu memperbaiki kelikatan darah
- Membantu menurunkan paras KOLESTROL dan memperbaiki kesihatan jantung

3. DHA (120 mg)

- Menyokong fungsi Otak Sihat
- Membantu menyokong fungsi mental dan kognitif
- Melaraskan transmission impulse saraf.

Kenapa saya pilih Omega Guard SHAKLEE >_<



Secara umumnya nak bagitau nyaaa.. 

Omega Guard Shaklee mampu memberi MANFAAT bagi anda

1. Mengekalkan tekanan darah normal

2. Merendahkan kolestrol

3. Mengurangkan risiko penyakit jantung

4. Mencegah penyakit gout

5. Mengawal masalah obesiti

6. Meningkatkan perkembangan memori

7. Mencegah saluran dari Tersumbat

8. Mencegah INSOMNIA dan mengurangkan tekanan

9. Memelihara fungsi-fungsi Sendi

10. Menyihatkan paru-paru


dan banyaaakkkkk lagi kalau nak cerita manfaat yang boleh didapati dari Omega Guard (baca ; minyak ikan) ni.

Bersepah je di pasaran produk-produk minyak ikan. Tapiii, kenapa Shaklee pilihan saya?

Kenapa Omega Guard Shaklee Pilihan saya?

  • Dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen. 
  • Tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi.
  • Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. 



Siapa yang perlukan Omega Guard Shaklee??

Jika anda:
1. Pelajar
2. Kanak-kanak
3. Dewasa
4. Remaja

Kesimpulannya, semua peringkat usia perlukan Omega Guard untuk kemaslahatan 
-Minda
-Jantung
-Peredaran Darah
-Sendi
-Paru-paru

dan banyaaakkk lagi.

*Sila hubungi SID hebat anda untuk konsultasi PERCUMA*

TAWARAN NOVEMBER 2014!




Tawaran hebat berGANDA-GANDA!


Sebarang pertanyaan lanjut,
Sila hubungi






Friday, 12 September 2014

Vita-Lea Iron Formula

Perbezaan Shaklee


Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama di cipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan di singkatkan sebutan kepada "Vita-Min", dan perkataan vitamin yang di sebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 Tahun dahulu) kepada tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. 


Multivitamin pertama pada 1915

Setiap tablet mengandungi 30 Nutrisi harian lengkap yang di ekstrak daripada sayuran dan buah, 12 Vitamin dan 7 Mineral penting sebagaimana di sarankan oleh RDA. Ia di formulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.



Tablet Vita-Lea ini di saluti dengan serbuk nutrisi- SPIRULINA. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, di sebut sebagai "Explo-Tab". Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di duni terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.



Vita-Lea terlarut dalam air hanya lebih kurang 5 minit.

Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan Protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh MENGURANGKAN RISIKO JATUH SAKIT sebanyak 65% . Vita-Lea telah di pilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest.


Manfaat Utama

1. Penambahan Tenaga Segera

- Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, seakligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

2. Pelengkap Nutrisi

- Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (Vegetarian) dan ANAEMIA

3. Keupayaan Sistem Produktif

- Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang membesar

4. Metabolisme

- Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

5. Elemen Penting Pada Sel Tubuh

- Menyediakan asas Nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.

6. Melindungi Organ

- Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.




Fakta Nutrisi yang terkandung di dalam Vita-Lea





Sebarang pertanyaan lanjut,
Sila Hubungi







Tuesday, 17 September 2013

Kebaikan ESP Shaklee

Assalamua'laikum wbt..

 ESP = Energy Soy Protein.

Untuk apa?

meh baca ni..

KEPENTINGAN PROTEIN


Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga meransang fungsi psikologi. Maka, Setiap organ kita memerlukan protein .

AKIBAT KEKURANGAN PROTEIN


Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan , masalah penghadaman , masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.


Protein boleh di dapati dalam pemakan seharian kita seperti ikan, bijirin, daging bla bla bla..
tapi, persoalannya apakah hidangan harian kita mengandungi protein (terutama pada yang tidak menitik beratkan khasiat dalam makanan). ok, kalau ada bagus. alhamdulillah. tapi, persoalan lagi apakah kuantitinya cukup untuk di 'consume' kan ke seluruh badan kita.

Jadi, di sini fungsi suplemen tambahan.






MANFAAT UTAMA YANG ANDA DAPAT DARI ESP.


1. Awet Muda 

- Asid Amino penting untuk membina otot ,kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dll.. Pengambilan yang kerap adalah KUNCI kepada AWET MUDA. InsyaAllah. ^^


2. Baik untuk Hormon 

- Kacang Soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita . Ia membantu merendahlan paras kolestrol, mencegah risiko Osteoporosis dan Sakit Jantung.


3. Baik untuk Prostat

 - Geinstein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser . Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menularkan sel DNA kepada sel kanser . Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

4. Kulit Remaja

 - Meransang pembentukan semula kulit dan otot , mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot , percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

5. Pembekal Tenaga

 - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, makan ia baik untuk kekal bertenaga, MENCEGAH MIGRAIN, INSOMNIA dan TEKANAN.


6. Membaiki Pigmentasi 

- Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.


7. Membaiki Memori 

- Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan ransangan.



:: Produk Shaklee berasaskan sumber semulajadi. :: 



Berminat?

Niza : 0145671920
         : https://www.facebook.com/nnizaahmad (PM)
         : nizaahmad192@gmail.com (email)



w'salam.

Copyright© -NizaAhmad.com - Pengedar Shaklee Malaysia- All Rights Reserved