السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Showing posts with label Family Business. Show all posts
Showing posts with label Family Business. Show all posts

Thursday, 26 September 2019

Peluang Jana Pendapatan 2019 - PLS Challenge!

Hari ini secara rasmi Prove It Challenge Shaklee Malaysia bermula! So, Niza sangat teruja nak kongsi manfaat Prove It Challenge ni dengan anda semua!😍

Program ni khas Shaklee Malaysia dedikasikan untuk kita semua untuk mulakan bisnes Shaklee secara fleksible.

Bisnes yang mudah akses melalui website dan atas talian dah bantu ramai insan untuk dapatkan Kebebasan! Kebebasan kewangan, kebebasan masa dan kebebasan hutang. Alhamdulillah.



Kalau nak kongsi kisah kejayaan dalam Shaklee rasanya 7 hari 7 malam pun tak habis!😆

InsyaAllah akan niza dedikasikan entry khas untuk kisah kejayaan dalam Shaklee ni nanti. InsyaAllah😉

Tapi hari ini, Niza nak kongsi macam mana korang yang masih belum jumpa Bisnes yang fit dengan korang untuk dijadikan bisnes secara 'part-time', 'full-time' atau 'life-time' untuk mula dengan Program Khas Shaklee ni!

Bermula hari ini (26 September 2019) hingga 30 November 2019, Program Prove It Challenge ni akan berlangsung.

Mengangkat tema Prove It, Live It, Share It Shaklee telah perkenalkan permulaan bisnes yang kukuh untuk ahlinya terajui.



Bagaimana?

Prove It 

Dengan frasa Prove It, Shaklee menawarkan Ahli untuk memulakan penjagaan kesihatan dengan 2 Set Terpilih untuk di amalkan dan anda mampu rasakan kesannya sepantas 7 hari! Melalui Pembelian set ini juga anda layak dapat keahlian secara terus dan akan di guide dengan 'mealplan' yang sangat membantu anda memulakan kehidupan yang lebih sihat!

Apa 2 Set terbaik yang Shaklee tawarkan dalam program ni?

Jom Detox dan Jom Vivix untu mulakan hari yang produktif dengan badan yang lebih ringan dan cergas!

Dengan dapatkan salah satu produk di atas dalam program ini, anda dah layak bergelar sebagai ahli  dan pengedar sah Shaklee.

Seterusnya yang perlu dilakukan adalah mengamalkan produk secara konsisten dengan panduan yang diberi dan BUKTI kan kesannya terhadap kehidupan dan kesihatan anda!

Seterusnya adalah menjadikan ianya rutin pemakanan sihat anda setiap hari.


Live It

Dengan pembelian salah satu set di atas juga anda layak untuk dapatkan 10% diskaun untuk Daily Essential Vitamins set untuk kekalkan pengambilan nutrisi seimbang dalam kehidupan.


Daily Essential Vitamins untuk kesihatan yang lebih Optimum!


Sesuai dengan pepatah 'mencegah lebih baik dari merawat', mesej kesihatan ini lah yang cuba Shaklee ketengahkan dan sampaikan kepada masyarakat untuk kehidupan yang lebih sihat!

Share It

Kongsikan! Itu lah kunci kejayaan ramai orang di Shaklee. We use, We proved, We live with it and we share it!


Mulakan Bisnes hanya dengan berkongsi! 😊

Hanya dengan berkongsi kebaikan produk dan kesan baik yang telah anda rasakan kepada teman-teman, kenalan dan juga keluarga untuk bersama merasakan Impak positif kepada kesihatan, ianya permulaan kepada jana pendapatan anda melalui Shaklee.

Berkongsi kebaikan dengan ramai orang mampu memberi ruang dan peluang untuk anda dan insan sekeliling anda merubah hidup lebih sihat, bahagia dan bonusnya adalah kewangan sebagai pendapatan pasif! 

Oh ya. Untuk makluman juga, Bisnes Shaklee adalah bisnes yang bole di warisi kepada anak cucu kita nanti tau!

Jadi mulkan sekarang untuk plan jangka masa panjang anda nanti.💗

Istimewa lagi untuk program Prove It Challenge ini, setiap set produk  dalam program ini yang berjaya dijual, Shaklee membayar bonus sebanyak RM 25 setiap satu. Dan RM 150 bagi setiap 3 Set Produk secara mingguan!

Mingguan tau. Khusus untuk program ini sahaja. Dan tentunya bonus mingguan ini belum dikira bersama dengan bonus bulanan yang tentunya lumayan!

Menarik kan?

Jadi, jom sahut cabaran Prove It Challenge hari ini!

Macam mana nak sertai?

Jom contact Niza hari ni. 😉

Niza Ahmad,


Saturday, 30 July 2016

Bagaimana Akhirnya Saya Sign Up?

 Assalamualaikum wbt.

Bagaimana akhirnya saya sign-up dengan company Hijau ni?



Its had been almost 3 years ago. <3

Kadang rezeki kita tak tahu pun dimana dan bagaimana kita nak ‘jemput’ kan?

As a student yang menerima pinjaman P***N, memang every sem akan semput di hujung-hujung sem dengan pelbagai kos sebagai student nak di tanggung kan?

Saya diperkenalkan dengan syarikat hijau ni melalui ‘lifestyle’ di rumah. Di rumah memang saya telan segala bagai suplemen dari syarikat Hijau ni sebab that time sistur sy memang SID, sikit-sikit jatuh cinta dengan Produk ^^

Slow-slow jugak saya ‘perhati’ dan searching bagaimana sistem syarikat Hijau.
Saya teruja!

1. Family Business


- Bisnes based on ‘give more’. Banyak memberi. Setiap kali attend talk atau bengkel tentang bisnes ni, saya impress. They teach to help others, motivated people, bantu tambah nilai hidup orang.  Jarang saya jumpa bisnes yang mengutamakan orang lain dari kehendak sendiri sedangkan inilah nilai yang Islam ajar. ‘Bantu mudahkan urusan orang, Allah bantu mudahkan urusan kamu.’

- Setiap hari dihidangkan dengan ingtan tentang kebergantungan rezeki pada Allah. Bantu tambah nilai hidup orang lain, bagaimana nak go with this bisnes. Setiap hariiiii tips membina. Bukan sekadar tips growth bisnes, tapi tips untuk develop diri sendiri untuk jadi lebih baik.

- Bisnes group yang saya boleh katakan sebagai family. Sangat mesra dan tak lokek memberi, memberi, memberi. Group bonding yang umpama keluarga sendiri. Family day, rewards untuk anak-anak bisnes pun memotivasikan!
Ini sebab kenapa saya Jatuh cinta!


2. Less Price up to 15-20% untuk produk Syarikat Hijau


- Selalu saya dengar mahalnya produk ni! Bagi saya, ianya tak lah mahal mana berbanding nilai dan nikmat kesihatan yang Allah pinjamkan ni kan? Saya ditemukan dengan SLE, kanser, stroke survivor. Face to face. Dengar sharing dari mereka buat menitik ayaq mata! Sungguh priceless! Mungkin kita belum merasa nikmat tu hingga kita kehilangannya barangakali?

- Dengan join syarikat Hijau, saya dapat nikmati 15-20% diskaun hanya dengan RM80 keahlian seumur hidup. Produk berkesan, semulajadi. Sape tak nak? Dengan harga lebih murah dan banyakkkk lagi kelebihan lain langsung dan tak langsung.


3. Cashback bonus every months


- Dengan sign-up sebagai ahli ‘keluarga’ syarikat Hijau, saya dapat cashback setiap pertengahan bulan berdasarkan pembelian setiap bulan. Banyak saya beli, besauu lagi cashback saya dapat. Belum include insentif sebagai ‘leader’ bilamana kita bekerja dalam kumpulan ‘family bisnes’ kita ni.
- Family bisnes yang kita develop, itulah kumpulan dan kumpulan yang jadi tanggungjawab untuk kita pimpin untuk sesama berjaya dalam bisnes.
‘Kalau nak cepat jalan la sorang, tapi kalau nak berjalan lama maka jalanlah beramai-ramai’
Ini lah value nya yang saya sayang sangat. Bisnes ni ajar ‘its not about me. But, its about us’  <3


4. Car Bonus insentif


- Setiap orang berpeluang! Bonus kereta. Setimpal dengan usaha, Company reward pulak dengan bonus kereta setiap bulan. Kereta apa? Anda pilih kereta apa, tapi setiap bulan company bayarkan berdasarkan effort anda.  Sapa lagi nak tolong bayaq kereta hang pakai free-free??


5. Percutian 5 ***** Dalam dan Luar Negara.


- Tak cukup dengan bonus kereta, company bawa pulak bercuti. Bukan anda sorang, tapi angkut sekali suami/isteri, mak, ayah, anak-anak! <3  Setiap tahun destinasi menarik menanti. Umrah? Italy? London? There are suprises for those deserved. Maka nikmat Tuhan yang mana lagi kamu dustakan? Laluan dah tersedia, tinggal nak bergerak je. ^^


6. Sistem online purchase yang awesome!




- Time by time, company selaluuu improve untuk mudahkan customer mahupun SID (baca; Shaklee Independent Distributor). Hingga la lahirnya sistem Shaklee2u! Klik-klik je semua beres.


Bagaimana Sistem online mudahkan dan membantu dalam mengembangkan bisnes ni?

a) Tak Perlu simpan stok (keluar modal riban-riban)
- Untuk permulaan, saya sign-up semasa di tahun 2 pengajian. Sebagai student memang takde modal nk simpan stok banyak-banyakkk. Jadi, bila customer-customer kesayangan saya order, saya hanya perlu buka website, klik-klik dan buat bayaran, siap! Company yang tolong poskan sampai ke customer. Mudah kerja!

b) Customer pun boleh klik-klik sendiri produk pilihan melalui sistem e-sell. Hanya dengan klik link, pilih produk pilihan, masukkan data seperti alamat dan no. fon, buat bayaran, done! Betapa ianya memudahkan saya sebagai SID untuk menyampaiiikan produk pada pelanggan. =D

c) Melalui sistem online Shaklee2u juga, saya boleh daftarkan ahli keluarga baru dengan mudah! Tak perlu lagi isi boring, faks dan segala bagai. I appreciate that. Zaman tu dah berlalu.. ;) Sekarang hanya klik-klik ja dah rasmi jadi ‘family baru’ kami =)

d) Tak habis lagiiii.. Ada lagi, setiap hari, minggu, saya update ‘level’ saya untuk lebih lajuuu untuk kejar target. Macam manaaa? Melalui GI (baca: Genealogy Inquiry) saya boleh check ‘di mana’ status bisnes saya, maka ianya membantu saya kerja lebih kerass untuk achieve aim. Begin with end in mind kan? Setiap orang ada aim yang hendak di capai. Maka GI ni membantu saya ‘muhasabah diri’ >_<

e) Lagi! Shaklee2u juga selalu update news terbaru. Segala information tentang event terdekat, bengkel, dan promosi produk juga selalu di update. Kalau kat kampus, we all gelar ‘portal’ lah. :p


So,lengkap! Semuanya di hujung jari. Duduk rumah pun boleh buat bisnes ;D

Sebab tu saya pilih <3 SHAKLEE <3

Banyakkk sangat nak list apa yang membuatkan saya akhirnya ‘surrender’ untuk tengok saja. Saya pilih untuk turut serta. Mungkin anda orang seterusnya bakal ‘ahli keluarga’ kami? Welcoming u in advanced <3


Niza Ahmad,

014-5671920
Copyright© -NizaAhmad.com - Pengedar Shaklee Malaysia- All Rights Reserved