السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Showing posts with label Set Produk. Show all posts
Showing posts with label Set Produk. Show all posts

Tuesday, 19 July 2016

Body Build dengan Shaklee?

SET BINA BADAN

Assalamualaikum wbt

Set Bina Badan pun hado?
Hadoo.. Jangan risau sebab Shaklee adalah Syarikat Suplemen yang Selamat, Semulajadi dan berkesan. Since ianya adalah suplemen, perlu kita faham dulu apa fungsi suplemen berbanding ubat. ^^ 

Suplemen, bahasa ringkasnya adalah makanan tambahan yang membantu untuk 'support' kekurangan nutrisi dalam badan. Kebiasaanya nutrisi boleh didapatkan daripada makanan yang dimakan seharian. Namun, kekurangan nutrisi bisa terjadi kerana pemakanan yang kurang berkhasiat, tidak seimbang dan tidak asli (GMO-Genetically Modified Organism) yang di ambil kita hari ini. Jadi, setiap permasalahan insyaAllah ada jalannya untuk di ikhtiarkan bersama Shaklee kerana Produk Shaklee melalui ujian klinikal khas oleh pakar-pakar nutrisi.

Untuk Cadangan bagi anda yang ingin bina badan (Body builder), anda di sarankan untuk mengambil :

1.       ESP/Cinch Shake
2.       Mealshake
3.       Ostematrix

·         ESP/Cinch Shake

- Mempunyai GI yang rendah
- Memberi tenaga segera
-Diperkaya dengan Leucine yang membantu memelihara otot semasa menurunkan berat badan (Cinch Shake)
- Mempunyai kandungan serat yang tinggi

Cinch Shake



·         Mealshake

- Mempunyai nutrisi lengkap (24 jenis vitamin, mineral & zat yang diperlukan)
- Membantu tumbesaran (mengandungi asid folik, biotin, kalsium & magnesium yang diperlukan untuk membina tulang & sel-sel semasa proses tumbesaran
- Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut & usus.

Mealshake



·         Ostematrix

- Memelihara metabolisma kerangka & pertumbuhan otot
- Menguatkan tulang
- Mengaktifkan enzim tubuh & menghasilkan tenaga.


Ostematrix


Dah go through kenapa 3 produk ni sangaatttt best untuk anda yang ingin bina badan?

Nice. 

Jom dapatkan hari ini produk oseemm ni! ^^


Niza Ahmad,
014-5671920

Thursday, 14 July 2016

Set Gastrik


Assalamualaikum wbt

ANDA MEMPUNYAI GASTRIK?
PEDIH PERUT SAAT GASTRIK MENYERANG?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pantang lewat makan, pedih perut!
Pantang makan pedas, pedih perut!
Pantang salah makan, pedih perut!
Pantang makan masam, pedih perut!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Jangan risau, Alhamdulillah ramai yang dah berjaya ikhtiar bersama produk Selamat,Semulajadi dan Berkesan dari syarikat Hijau ni! >_<
Apa yang sesuai di ambil oleh pesakit Gastrik?

1. Energy Soy Protein (ESP)
2. Peppermint-Ginger Plus
3. Alfalfa

Kenapa 3 Produk ni??


ESP

·         ESP
- Pembekal tenaga segera
- Mengandungi Protin : merupakan bahan utama dalam pembentukan tisu > organ > sistem penghadaman
- Mempunyai indeks glisemik yang rendah : melepaskan glukos perlahan-lahan dalam tubuh (memberi efek kenyang dalam jangka masa yang panjang)





Peppermint-Ginger Plus

·         Peppermint-Ginger Plus
- Mencegah masalah gastrik dan masalah penghadaman
- Mencuci usus dan perut
- Membantu penghadaman





Alfalfa

·         Alfalfa
- Membantu dalam perubahan patologi dalam usus & perut
- Membaiki masalah penghadaman

- Bersifat alkali untuk meneutralkan asid dalam perut.



Gabungan ketiga-tiga produk ini mampu membantu mengatasi masalah Gastrik anda! Jom dapatkan segera. ^^


Niza Ahmad,
014-5671920.

Slimming Set Bajet

Assalamualaikum wbt.

Bersiaran lagi di bulan Syawal 1437H/2016.
Bersempena bulan syawal yang masih berbaki ni, ramai yang pemakanan seimbang dan sihat semasa Ramadhan nya dah kelaut. Eh.

Manakan tidak,
“Ketupat rendang sila nikmati kawan penat memasak malam kehari~
Wajik dan Dodol jangan lupakan peninggalan nenek zaman berzaman~”
Lalala~

Jadi, marilah bersama kembali ke pangkal jalan. >_<
Jadi, untuk bersama manfaatkan apa yang Syarikat Hijau tawarkan, there is SOMETHING INTEREST dan tak asing lagi ingin saya perkenalkan >> SET KURUS BAJET<<

              Apa yang ada dalam Set Kurus Bajet ni?

1.       Lecithin (Bakar)
2.       Herblax (Buang)

Kurus


Apa yang best dengan 2 produk dalam set ni?

             LECITHIN

-          MEMECAHKAN LEMAK & KOLESTROL
-          Mempercepatkan PEMBAKARAN LEMAK
-          Mengaktifkan metabolism sel & Melambatkan penuaan
-          Mengemulsi lemak, kolestrol & trigliserid

HERB-LAX

-          Membantu masalah SEMBELIT
-          MENGEMPISKAN PERUT
-          Memberi kepejalan kepada perut
-          Mengembalikan proses semulajadi usus
-          Membersihakn najis yang tersekat dalam usus  





Jom terjah produk PANAS sepanjang masa ni.
Semoga terusssss dikurniakan kesihatan untuk terus menunaikan ketaatan. ^^

Niza Ahmad,
014-5671920




Thursday, 28 August 2014

Cara Mengatasi Tekanan Darah Rendah

Assalamualaikum wbt.


Alhamdulillah. Hari ini tergerak nak 'mengkaji' tentang Tekanan Darah Rendah. Sepanjang usia di IPTA, ramai jugak sahabat yang pernah berkongsi masalah kesihatan mereka atau lebih tepat berkongsi gejala-gejala yang saya kira boleh di kategorikan di bawah Punca-punca Tekanan Darah Rendah.

Pada paras normal, Tekanan Darah biasanya adalah 120/80 mm Hg. Seandainya tekanan turun mendadak hingga ke paras 90/60 mm Hg, ianya di kategorikan sebagai Tekanan Darah Rendah.

Apakah yang anda faham tentang Tekanan Darah Rendah (Hipotensi)?




Tekanan Darah Rendah ini di sebabkan oleh kurangnya darah yang di pam ke jantung. Tubuh kita memerlukan oksigen yang cukup untuk mengerjakan fungsi organ dan sel tubuh. Darah merupakan agen utama yang mengangkut oksigen ke seluruh tubuh kita. Kekurangan atau Kurangnya tekanan darah yang di pam ke jantung akan menyebabkan beberapa gejala seperti berikut:

Gejala-gejala TEKANAN DARAH RENDAH

  • Cepat Lelah
  • Mudah pening kepala/dizzy
  • Mata berkunang-kunang
  • Pernafazan cepat dan pendek
  • Berpeluh dan sejuk
  • Sukar untuk konsentrasi
  • Pitam

Cara MENGATASI Tekanan Darah Rendah

  • Perbanyakkan makanan bersumberkan kalsium untuk mengawal selia darah. 
  • Perbanyakkan minum air (8-10gelas sehari) untuk mengelakkan dehidrasi
  • Perbanyakkan sumber vitamin b
  • Tingkatkan pengambilan Garam. (Ramai orang yang mengelak untuk mengambil garam yang tinggi untuk menghindarkan Tekan Darah Tinggi. Tapi sebaliknya mengalami Tekanan Darah Rendah. Makanya, tingkatkan pengambilan garam untuk tingkatkan tekanan darah. Tetapi, masih dalam kuantiti yang terkawal ya.)
  • Mengehadkan pengambilan makanan bertepung seperti kentang, pasta, item panggang, dll.
  • Makan Kismis dan Badam.
  • Tingkatkan pengambilan sereal.
  • Makan Daging
  • Kurangkan Gula
  • Memakai Stokin.(Pemakaian stokin yang elastik mampu membantu meningkatkan tekanan darah dan mencegah pengumpulan darah di bahagian kaki atau bahagian bawah sekaligus meningkatkan peredaran darah dalam tubuh) 
  • Makan makanan berasaskan kekacang & yang mengandungi Vitamin D .(Cth : Kacang hijau, sayur bayam.)
  • Perbanyakkan bersenam. (Senaman yang kerap boleh meningkatkan kadar degupan jantung sekaligus mempercepatkan aliran darah ke seluruh tubuh)

Saranan Produk SHAKLEE yang dapat MEMBANTU



Set tekanan darah rendah

1. Vitalea 
  • Mengandungi zat besi yang membantu pembentukan sel darah merah yang sihat.
  • Zat besi merupakan sebahagian daripada struktur haemoglobin yang membawa oksigen ke seluruh tubuh
2. Vita-C 
  • Membantu penyerapan bitamin b12 (yang terkandung dalam B-Complex) dan zat besi.
  • Membantu pengeluaran haemoglobin dan meningkatkan pertahanan badan (sistem imun)

3. B-Complex

  • Meningkatkan sel darah merah dan haemoglobin.
  • Lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B termasuk B12 dan asid folik (folat).





Tambahan info:
Health Valley
http://arhamvhy.blogspot.com
http://www.utusan.com.my
DrZubaidiHjAhmad
Dr.Rozmey Group



Untuk pertanyaan lanjut:
Niza Ahmad
SID : 911685

Saturday, 3 August 2013

Set Bersalin Shaklee

Assalamualaikum wth.
Salam rindu buat Nabi Junjungan s.a.w.

Beberapa hari "berehat"
mengumpul kekuatan untuk menarikan lagi jemari di keyboard untuk melayangkan tinta untuk kongsian bersama pembaca setia. (perasan u)

Wahai.

Tajuk hari ni tentang Set bersalin.
Hamboi kau. 

Even, sy xde la berpengalaman sendiri dalam bab ni. tp,pengalaman tu ada through my sister n their client y claim,"wah..rasa bertenaga even tengah berpantang.Jiran-jiran datang melawat pun hairan : Sape yang bersalin ni?" alhamdulillah.. Dengan izin Allah jua setelah berusaha kan?
this is Set asas untuk Ibu lepas bersalin.
1. Vitalea
2. Vit-C
3. B-Comlex
4. Zinc Complex

Apa yang beeeessssttt sangat set bersalin ni buat ibu-ibu yang lepas bersalindan dalam berpantang ni??



Saya x la pro dan hevaatt pn nak ber "pung pang pung pang" bab ni..
tapi jom layan je laaa...


"Tahun lepas Syamimi lahir pada 1 Ramadhan. Malam sebelum puasa tu, memang saya dah ada sikit2 contraction. Tapi saya buat bodoh je sebab saya pernah dapat false alarm masa week 24. Masa false alarm tu, siap keluar darah lagi. Siap warded kat Columbia Asia lagi 3 days. Masa tu Allah saja yang tahu. Doa doa doa je keje saya. Sebab saya tak mau bersalin awal. Aiman pon beza 7 bulan je dengan adik dia yang kat dalam perut masa tu. Saya tak ready lagi untuk baby kuar. Masa tu, saya tetapkan jugak lagi consume vitamin Shaklee for preggy mommies termasuk ESP. Memang saya tak tinggal. Dan alhamdulillah everything kembali normal...Memang saya sahur minum 2 sudu ESP dan semua vitamin Shaklee masa tu selain daripada makanan2 lain especially kurma. Alhamdulillah dengan izin Allah ia membantu saya kekal bertenaga. Masa kak hawa datang visit saya lepas bersalin pon..dia cakap saya bertenaga tak macam orang bersalin. Seronok! Dahla dapat baby girl. So anak saya sekarang dah sepasang.:)




Actually saya nak cerita pasal saya menggantikan puasa sebulan tahun ni sebab berpantang bermula 1 Ramadhan tahun lepas. Walau pon saya berpuasa, susu saya tetap maintain. Saya sangatlah suka. Sebab susu saya ni je yang saya bagi kat anak saya Syamimi yang berusia 11 bulan. Tak bagi susu formula lagi. Saya tekad untuk continue bagi susu ibu untuk syamimi sampai 2tahun. Ni dia susu saya untuk satu hari pump kat ofis masa puasa.
Susu ibu untuk anakanda syamimi:)
Saya amalkan Performance drink,ESP dan Shaklee breastfeeding set serta osteomatrixuntuk memastikan saya boleh menggantikan puasa sebaik mungkin tanpa terlalu penat. Performance drink boleh mengurangkan dehydration badan kita sewaktu berpuasa. ESP kekal memberikan tenaga kepada kita sepanjang hari. Osteomatrix adalah kalsium yang boleh memberikan 100% keperluan kalsium yang diperlukan untuk badan kita. Begitu juga dengan vitamin Shaklee set breastfeeding. Ia mengandungi B compleks, Vitamin C, Vitalea dan Alfafa sebagai milk booster. Syamimi minum sikit pon memang dah kenyang sbb saya amik ESP..dalam sehari sekarang ni dia cuma minum 9 oz. Tupon dalam 3-4 kali minum. Yelah kan..syamimi pon dah start makan dah."


done?

alhamdulillah, manusia tugasnya berusaha.
jadi, berusahalah.
belum cuba belum tahu kan? ^^
Selamat buat mommies2 sume atau bakal2 mommies ye.






Copyright© -NizaAhmad.com - Pengedar Shaklee Malaysia- All Rights Reserved