Tips Bertenaga sepanjang hari Ketika Berpuasa

PERFORMANCE DRINK

Minuman Pilihan Ahli Angkasawan dan Para Atlet.
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.


Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan 
      hidrasi

•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk 
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)

•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan 
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.


Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.


Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
`--------------------------------------------------------------------------------------------------


..tudia serba sedikit tentang Performance drink ni.
so apa kaitan dengan Ramadhan?

Mai cheq nak habaq..

Sesungguhnya saya yakin ramai yang tahu dan maklum.
Ramadhan atau nama lainnya berasal dari kata dasar ra'-mim-dha’,
`yang bererti PANAS . Perkataan ini berkembang sehingga ertinya membawa maksud atau diertikan juga sebagai Hampir Membakar.
Jadi,Ramadhan boleh diringkaskan sebagai waktu atau keadaan di mana seseorang merasa panas, mulut terasa kering dan tekak terasa haus disebabkan sedang berpuasa. {sumber}


Jadi, sesungguhnya saya yakin kalian di luar sana yang bersungguh bermujahadah mencari kekuatan menahan teriknya Ramadhan yang membakar ini,.*Moga terbakar jua dosa-dosa
berusaha sehabis daya untuk perform yang tebaik untuk ummah. Ye dok? InsyaAllah.

Jadi lagi, ini lah yang ingin di kaitkan dengan produk Shaklee ini yang InsyaAllah mampu mengurangkan dahaga dan keletihan di kala menjalani tanggungjawab seiring ibadah puasa yang menuntut kesabaran.

Jom sama-sama nilai manfaatnya.
Keyakinan berasas pengalaman ingin ku kongsikan bersama. Moga sama-sama dapat manfaat. insyaAllah. 

Manfaat Utama:

1. Meningkatkan daya ketahanan Badan- Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

2. Membekal tenaga & daya Ketahanan Fizikal- Ia mengimbangi dan mebekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium,kalsium,sodium, phophorus, magnesium dan Chloride. Produk ini turut di rumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja seharian.

`
3. Mencegah Penyahhidratan- Mencegah penyahhidratan, melembapkan kulit dan kelihatan muda.

4. Mengekalkan Paras Gula- Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan dimana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau di campur bersama minuman lain.

Sangat sesuai untuk : ATLET, Orang yg BERPUASA, Sebelum dan selepas Pembedahan,Tidur lewat malam, keletihan, penyahhidratan otot dan kulit, vagina yg kering, cirit birit, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya...P/s: Sesuai di minum bila-bila masa sahaja.
Bagi yang berpuasa, di sarankan mengambil Performance Drink pada waktu sahur dan waktu berbuka. (sesuai di hidang secara sejuk / panas)Jadi, dapat hadam ke manfaat-manfaatnya?
InsyaAllah sama-sama kita perform yang terbaik setiap waktu. ^_^


*p/s: terima kasih kepada anda yang penuh sabar menghabiskan entry ini, 
Moga ada manfaatnya. Entry dah habis di baca. Berminat dengan Produk di atas?
Jemput hubungi saya. sekian.
 (^_^)v

wallahua'lam.

wassalam w.t.h.


Post a Comment

0 Comments