9 Sebab Komuniti Shaklee Sangat Best

 Alhamdulillah 2023 adalah tahun ke-9 Niza bersama Shaklee sejak Tahun 2014 semasa zaman bergelar pelajar.

Sejak 2014, banyak zaman jatuh dan naik Shaklee Niza bersama. Setiap zaman memang berbeza, tapi hanya satu tak pernah berubah adalah 'budaya' dalam komuniti Shaklee. 

Budaya yang memang tak ada dalam bisnes lain!

9 Sebab Komuniti Shaklee Sangat Best

1. Supportive Circle

Being in a Networking Bisnes menghadiahkan Niza satu circle yang besar. Ber-multi-level organisasi yang semua nya baik-baik dan sangat supportive!

Supportive tahap tiada pertalian darah, tiada kepentingan peribadi, tapi tetap saling menguatkan, saling memberi tunjuk ajar. 

2. Seimbangkan urusniaga Dunia dan Akhirat

Dalam Shaklee, tak kira level mana organisasi yang multi-level ni, setiap satunya sentiasa mengingatkan hakikat kehidupan kita sebagai hamba. Buat bisnes 'all out', all out jugak mengejar Redha Sang Maha Pemberi Rezeki.

Marketing dunia seiring Marketing Langit. 
Sentiasa. Selalu dalam kelas-kelas marketing yang di anjurkan oleh Masters, leaders, sentiasa buat hati tenang, mengingatkan diri kita sebagai hamba.


3. Komuniti yang cintakan Ilmu. 

Berada dalam komuniti Shaklee (Syarikat Suplemen No 1), siapa pun anda, dari background apa pun, anda sentiasa di alu kan. 

Kerana komuniti Shaklee sangat Cintakan, kaya dengan ilmu. Hatta Niza seorang yang bukan background nutrisi/medical, tapi engineering pun alhamdulillah sentiasa dibekalkan dengan ilmu nutrisi, ilmu marketing, ilmu rohani sekali pun!

Selain dari kelas-kepas dari certified nutritionist dari Shaklee, komuniti Shaklee sangat giat menganjurkan kelas para ilmuwan dan pakar dalam bidang mereka (pihak ketiga) walau mereka bukan Shaklee background seperti Dr Redza Benjamin, Dr Hafiz Sulaiman dll. Best kan?
Ilmu yang disampaikan tiada bias!

Antara kelas yang dianjurkan 


4. Insentif menarik tanpa perlu keluarkan modal

Seperti Projek Blog Mega 1.0 lepas, ramai  yang memenangi hadiah lumayan yng disediakan oleh Master Norita. Walau kami para peserta tak bayar sesen pun untuk menyertai program tersebut. 

Begitu juga dengan Organisasi Viktoria di bawah Master Firdhaus dan Master Iffah, selalu je ada hadiah Lucky Draw, Rewards, Insentif dan sebagainya. 

Antara Insentif yang disediakan oleh Organisasi Viktoria untuk ahli yang memperbaharui keahlian. 

5. Circle dari Pelbagai Background dan Pengalaman

Komuniti Shaklee dari pelbagai background menjadikan setiap satu ahli nya banyak belajar dari orang-orang sekeliling.

Begitu jalan hidup setiap orang berbeza, dalam komuniti Shaklee kami di pertemukan. Saling belajar dari pengalaman dan latar belakang yang berbeza.

6. Mesra Keluarga

Bisnes Shaklee sangat mesra keluarga! Setiap event, program yang di adakan sentiasa mesra keluarga. Kenapa Niza kata begitu?

Walaupun event bisnes, Shaklee dan dah jadi budaya semua, sentiasa sediakan ruang untuk anak-anak bermain atau pasangan mengisi masa sementara kita menghadiri seminar/bengkel/program.7. Jalinan Ukhwah yang erat

Walau dari keluarga berbeza, tiada pertalian darah, hubungan dalam komuniti Shaklee sangat erat. Setiap satu ahlinya sentiasa membantu tanpa rasa iri atau dengki. Setiap ahlinya adalah keluarga. Bukan Pesaing. 
Indah betul ukhwah yang terbina. 

Sehinggakan sekali join program, terus rindu lagi nak bertemu di lain Program! 

Team Excellent semasa Event Viktoria Hi-Tea8. Budaya Menyebarkan Manfaat dan Kebaikan

Kebanyakan orang buat bisnes sebab nak dapat duit. Tentulah buat bisnes nak buat duit kan? 

Tapi dalam komuniti Shaklee, bukan sekadar di ajar but duit, tapi juga di ajar buat kebaikan. Yang mana untungnya lagi 'berpanjangan' dan 'long term'. 

Salah satu Projek yang dianjurkan Team Viktoria Shaklee pada hari Jumaat


9. Kelas Marketing & Strategy yang tersusun dan sentiasa Up-to-date


Kelas marketing pun sentiasa up to date diajarkn kepada semua oleh 'Proven Success'.
Hanya Ilmu yang terbukti berjaya di ajarkan secara percuma!

Orang lain terpaksa keluarkan modal beribu untuk ilmu bisnes. 
Tapi sangat lain dalam komuniti Shaklee. 

Segala macam ilmu di sampaikan dengan percuma sahaja. Sangat rugi bagi yang tidak memanfaatkan peluang yang ada.


#projekblogmegashaklee
#shakleethrive2023 
#shakleetriumph2023 

Post a Comment

0 Comments