السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Showing posts with label #ShakleeEffect #LivingProof #KisahNiza. Show all posts
Showing posts with label #ShakleeEffect #LivingProof #KisahNiza. Show all posts

Tuesday, 8 December 2020

Kisah Niza : Malam Tu (Part 2)

MALAM TU (Part 2)
.
"Tolong tanggalkan cincin dia."
"Tahan sikit ye, saya nak bius.."
"Niza mak nak cakap (melalui call).."
Yang Niza pulak mampu angguk-angguk geleng-geleng je sebab mulut terasa sakit nak bergerak.
Malam yang sama kak
Ani Ahmad
selamat masuk Labour room melahirkan Ahmad Ammar nun di Terengganu.
Memang family tak dapat datang ke Perlis jenguk masa Niza eksiden.
Being a mom, tentu lah risau kan anak eksiden. Itu lah bonda call lepas sahabat Niza maklumkan. Tapi Niza pulak tak terdaya nak buka mulut sebab bibir atas dah tercium tar sama.
Nun di asrama Niza lain pulak kisahnya.
Lepas sahabat Niza maklumkan Niza eksiden, Birthday Girl ingat ianya satu prank!
Sabo je laa 🥴
Lepas di Convince, baru lah percaya.
Dan selesai doktor jahit luka dan sempat Niza lelap di wad untuk beberapa jam sebelum esoknya di jemput oleh classmates Niza.
Bermula la episodnya seorang Niza yang perlu berpantang makan itu ini sebab luka di wajah, tangan dan kaki.


Beruntungnya seketui Niza, Allah hadirkan sahabat-sahabat yang sangatt lah caringg. Setiap hari tak miss ada orang bawakan Niza ke klinik cuci luka dan dapatkan MC setiap hari!
Sebelum dorang ke kelas, dorang dah tolong Shake kan ESP untuk Niza alas perut sementara menunggu dorang habis kelas dah belikan bubur.
Selalu share gambar kecik combine dengan selepas sembuh kan? Ni original punyo.
Inilah permulaan kesetiaan dan perjalanan #ShakleeEffect Niza.
Sambung Part 3

#Backtoyears2013 

Continue Reading

Kisah Niza : Malam Tu (Part 1)

MALAM TU

.

Niza ada meeting dengan Junior di Kolej Kediaman di Kangar while Niza dari Kolej Kediaman di Kuala Perlis.
Zaman study ni kita rempit je uolls.
Student sekarang untung. Student lagi dah angkat Honda, Toyota. Untung kenal Shaklee muda-muda 😆
Ok balik ke cerita tadi. Sebelum meeting malam tu, Niza singgah kedai kek beli kek konon nak surprise kan Birthday housemate malam tu.
Settle meeting, Niza meneruskan perjalanan nak jemput sahabat Niza yang ada group discussion jugak malam tu di satu tempat lain area Kangar jugak.
So berbekalkan sekotak kek, dan satu helmet Niza pun teruskan perjalan nak ambil sahabat sorang ni.
Tapi tak sempat sampai sebab.. Niza celik mata ayat first dengar
"Tolong tanggalkan cincin dia."
"Tahan sikit ye, saya nak bius.."
"Niza mak nak cakap (melalui call).."
Yang Niza pulak mampu angguk-angguk geleng-geleng je sebab mulut terasa sakit nak bergerak.
Seterusnyaaa..
Sambung part 2 😂
*gambar sekadar hiasan 🤣



Continue Reading