السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Thursday, 31 January 2013

Maka nikmat Tuhan yang manakah kamu dustakan?

Bismillahirrahmanirrahim..
Asslamualaikum w.b.t
selawat dan salam ke atas junjungan Muhammad s.a.w
kaum keluarga baginda,para sahabat dan mujahiddin..

Alhamdulillah.
Tiada pujian melainkan Allah.
Syukur.

Janji Allah itu pasti bt mereka y b'usaha.
Sy da buktikan keyakinan sy benar.
Allah idak pernah sia-siakan usaha hmbaNya.
(sebenar nk related dgn peristiwa baru yang melanda. ceh!)


Result oO Result..
hebat perkataan d atas ni. mana x hebatnya. bila sebut result je, berapa rmai y tetiba dup dap dup dap.. kecut kan? haaa.. Tp hakiki, Allah jua Maha Hebat.
"da check result?" kesinambungan mesej dr s'orang sahabat. (dalam hati : what??? result?!)
hm.. perkataan tu agk mgnggu ktenangan d petang hari itu.(apath lg time tu dlm kereta otw pulang ke rumah)
dalm hati terasa debarannya. excited pn ada. tp, dlm  hati,x putus bdoa moga d berikan y terbaik. ameen.

then,smpai rumah,trus on9. hahaha..(nmpak x ke'excited'an nya di situ)
m'gigil juga nk tkan "view".
tp, da bsedia. Allah know the best. Bismillah! jeng jeng jeng..
alhamdulillah.. tiada kata dpt d gambarkan.
betapa aku bersyukur kerana dipilih untuk berada di jalan ini.
keyakinan sy terbukti.

Wahai orang-orang yang beriman, kalau kamu membela (agama) Allah nescaya Allah membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu (surah Muhammad : 7)

JELAS lagi bersuluh!
walaupun mggu terakhir nk exam,mmg d akui,bnyak juga aktiviti dan program y mnuntut d luangkan waktu untuknya. Mungkin klau x yakin dgn JANJI Allah, sy akan plih untuk berada di blik dan hbiskan masa untuk study! STRUGGLE weii..nk exam kottt.
tp alhamdulillah. Allah memilih sy untuk b'sama sahabat fillah sama2 jayakan program.
(sy niatkan dlm hati moga Allah m'beri keberkatan).
jd,stdy week y b'baki bberapa hari tu,sy gunakan sbaiknya. ajak kwan stdy group. bncang apa y patut. dlam hati (walaupun skit, moga Allah berkati usaha ini.)
walaupun memang rsa usaha tu x ckup. tp,tawakkal. apa2 pn spnuh pergantungan sy sandarkan pd Dia.




dan saat view result dlm portal smlam, Alhamdulillah.janji Dia itu Benar. Pasti.
jd,apa lg y kamu, kamu, kamu ragukan??

sy seru. sy ajak. kamu. ya kamu! y tgh baca entry ni.
Yakinlah. 
jangn ragu untk luangkan msa untuk berada d JalanNya. sma2 ttipkan sedikit usaha untk agamaNya. apalah sgt masa y dluangkan tu. dr mngadap facebook,twitter 20/24 jam tu boleh.
#ehh hiperbola plak dia..

ok serius. 
Masa y kita ada ni, Dia y pnjamkan.(so sedar dri skit:noted to myself)
biar masa y tggal untk kita hnya sikit.tp y penting BERKAT.
apa y dkatakan BERKAT tu?
berkat tu bila masa y skit tu kita rsa bnyak bnda y bmnfaat kita dpt lakukan dlm waktu y sgkat tu.
klau study,bnyak y masuk otak. mudah nk faham. bnyak kerja bole siap walaupun skjap.
mudah sgla urusan. Itulah nikmat BERKAT y Allah bg. jd, jgn ragu.!
berbanding dgn masa y tiada keberkatan. even, ada sebulan pn masa untuk ulang kaji,ttp t'stuck kt certain part of topic. xdpt nk move on. jd apa gunanya msa y bnyak tu? anda plih. kuantiti @ kualiti?
sy dah buktikan. seriously, usaha sy x bnyk (nk ckp pasal exam ni). x ckup. x setanding dgn result y sy dapat. tp, Dia Maha Kaya. Dia y bntu. kun fayakun!
alhamdulillah. 
jd. sekali lagi! Jngn ragu wahai sahabat..
jom sama2 trun d ladang dakwah ini.. blajar pn perlu. kerana ilmu tu perlu. jd,niatkanlah apa pn asalkan asasnya untuk Dia. Allahurabbi..
hasilnya,kta tuai d sna ya.
kampung halaman kita y kkal abadi..

wallahua'alam..

wassalam..







No comments:

Copyright© -NizaAhmad.com - Pengedar Shaklee Malaysia- All Rights Reserved