السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Monday, 21 October 2019

Set Detox Shaklee

DETOX USUS, HATI, DARAH & TUBUH DENGAN SET DETOX SHAKLEE



Zaman sekarang ni, tak sedikit yang dah mula sedar tentang kepentingan Detox. Tapi tak kurang jugak yang masih salah faham tentang Detox. Kononnya Detox hanya untuk kurus. 

Jadi, yang dah kurus tak perlu Detox😂

Orang kurus tak semestinya tak banyak toksin ye kawan-kawan. Jadi, sebelum Niza share kat korang Set Detox Shaklee ni, meh la kita review sikit kenapa perlu Detox?

Haa kalau dah faham, senang la kita nak 'istiqamah' dengan amalan gaya hidup sihat kan?

1. Cinch Shake


Bagaimana Cinch Shake membantu kita dalam men'detox?
Cinch ini sebenarnya sumber protein non-GMO yang mempunyai Glycemic Index (GI) yang rendah (22) yang sangat membantu mengurangkan rasa lapar. Eh, macam mana boleh kurang rasa lapar pulak ni? 

GI yang rendah adalah penanda aras sesuatu makanan berinteraksi dengan gula. Jadi, GI yang rendah menunjukkan interaksi makanan yang di ambil adalah perlahan dalam menukarkannya kepada tenaga.

Interaksi dengan paras gula ini lah yang membantu kita untuk kekal kenyang dalam jangka masa yang panjang.

Dan Cinch ni dikayakan dengan Leucine tau! Leucine membantu mengekalkan otot kita semasa proses mengurangkan berat badan.

Burn Fat, Maintain muscle. Baru lah fit! 😉


2. DTX Complex

dtx complex


DTX Complex ini mengandungi 6 Ekstrak semuljadi yang diformulasikan. Antara kandungannya boleh dibaca disini.

6 ekstrak ini mempunyai peranan masing-masing dalam membantu proses detox terutamanya hati.

3. Herblax


detox cuci usus
Herblax mengandungi 9 herba semulajadi yang menggalakkan pembersihan semulajadi secara lembut dalam usus.

Herblax juga sangat membantu anda yang mempunyai sembelit dengan mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (Natural Bowel Movement).


4. Alfalfa


Kacip Fatimah Moden


Alfalfa yang bermaksud Raja Segala Tumbuhan (bahasa Arab) adalah sumber yang kaya dengan Vitamin dan Minerals. Kandungan alfalfa yang kaya dengan nutrisi sangat berpengaruh dalam mencuci hati, darah dan usus.

Alfalfa juga membantu memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung perut, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

5. Peppermint Ginger Plus


kembung perut alahan morning sickness

Peppermint Ginger Plus adalah kombinasi 4 herba (Daun Pudina, Halia, Adas/fennal, Cekur Manis).

Gabungan 4 herba ini mampu melegakan otot perut, membantu penghadaman dan pencernaan, pedih ulu hati, membantu masalah cirit birit.


Gabungan ke semua produk dalam Set Detox ini sangat baik dalam membantu untuk detox tubuh anda!

Dapatkan konsultasi hari ini😉

Niza Ahmad,
+60145671920

No comments:

Copyright© -NizaAhmad.com - Pengedar Shaklee Malaysia- All Rights Reserved