السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Tuesday, 8 December 2020

Kisah Niza : Malam Tu (Part 3)

 MALAM TU (Part 3)

Inilah Permulaan kesetiaan dan #ShakleeEffect journey Niza. 🥰
Sejak eksiden, Niza memang tak skip #ESP, #VitaminC dan #ZincPlus.
Kalau ingat Niza cerita pada previous part, Niza perlu jumpa Dr setiap hari untuk cuci luka dan ambil MC kan?
Ada satu hari ni, sahabat yang teman Niza ni borak dengan Dr. Almaklum masa tu banyak yang Niza cakap, dorang tak faham. Yela cakap gaya 'bisu' sebab luka tak hilang lagi kan atas bibir.
So, baiknya Niza diam dan dengar je 😂
A : Kenapa tak bole dapat MC seminggu je terus doktor?
Dr : Sebab dia tak de kecederaan / patah dalaman. Jadi, memang tak bole bagi MC lama. Saya tau, susah jugak kawan awak nak pergi kelas dengan luka macam ni, tapi tu la.. Datang je cuci luka tiap hari, saya boleh bagi MC sehari since luka tak ok lagi.
A : Agak-agak berapa lama bole full recover luka ni?
Dr : Mungkin ambil masa la. Dalam 2-3bulan untuk full recover. Sebab luka ni lubang dalam jugak. Nanti jahit dah kering bole datang buka.
A : ...
Perasaan masa tu? FEELINGLESS uolls. 😂
Seminggu dua jugak berulang alik pergi klinik cuci luka.
After that Dr cakap tak perlu dah datang hari-hari.
Since that Niza pun mula attend kelas. Dengan muka separuh bertopeng camtu khennn 😶
Luka kat muka makin kering dan tangan Niza pun gatal cabut sikit-sikit 😂
Begitulah. Sehingga selepas 3 minggu, parut semua dissapear! (refer gambar Disember) 😂
Allahuakhbar.
Kulit masih merah-merah since sel kulit baru kan. Tapi langsung hilang!
Had u tried imagine that? Niza tak pernah imagine pun. Sebab time tu seriously memang tak de perasaan sungguh-sungguh.
Kot la nak rasa cepat la sembuhhh. Nak kulit cantikkk bla bla bla. Serious tak da langsung perasaan tu. Niza just like 'follow the flow'.
Semakin hari, sel kulit baru pun makin matang dan hilanglah 'blusher' sebelah tu.
It left nothing di muka Niza kecuali parut di kening😎
Dan parut di tangan dan kaki
Alhamdulillah 'ala kulli hal.
2-3minggu jugak Niza fobia bawa motor. .
Nak kemana kena ada orang escort jadi rider. 😂
Lepas tuu, ni antara motor Sahabat yang Niza pernah pinjam lepas eksiden tu.
Tetiba berjodoh dengan tuan motor tu sekarang😆
Opss🤭
Iklan. Haha.
Lepas tuuuu, sesudah kakak Niza selesai berpantang agaknya, family pun datang Perlis jenguk Niza. Dan dapat sponsor pulak #CollagenPowder.
Begitulah prosesnya hingga kini masih setia dengan Shaklee 💕
Sape follow sampai habis cerita Niza ni?
Meh drop komen. ❤




0 comments: