السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Thursday, 29 August 2019

TESTIMONI VIVIX

Segala kandungan testimonial atau penulisan dalam laman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat,mencegah,mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan untuk dapatkan nasihat pakar kesihatan. 
 Segala bentuk set yang di iklankan adalah set cadangan semata-mata. Cadangan set boleh berubah mengikut kesesuaian pengguna.














































Continue Reading

Wednesday, 28 August 2019

Cara Menghilangkan Parut Chicken Pox

Assalamualaikum!

Alhamdulillah since dua tiga menjak ni, ramaiii yang bertanya Niza macam mana nak hilangkan parut Chicken Pox, maka Niza throwback sikit kisah Chicken Pox Niza beberapa bulan lepas.

Dah tetua ni baru nak muncul Chicken Pox ni memang agak merisaukan la.. kan?
Lelaki ke perempuan sama je. Tapi kerisauan tu lebih berganda pada kaum perempuan.😆

Kenapa? Semestinya Chicken Pox akan pergi meninggalkan 'kesan' parut yang makan masa untuk hilang!

Kalau ada orang yang Chicken Pox nya menerjah semasa usia kanak-kanak, sampai sekarang dah menginjak dewasa pun masih ada parutnya, apakan yang baru terkena di usia dewasa ni kan?
Scarry kan? Diri sendiri pun scarry tengok cermin ><



Semestinya begitulah kegusaran yang melanda Niza beberapa bulan lepas ><

Jadi, since Chicken Pox ni melanda saat Niza masih di rumah bujang. Hanya boleh wasap je Bonda. Dan maca-macam petua dan pantang larang bonda dan kawan-kawan bagi.

Dan yes! Semuanya memang membantu. 😇

So, untuk korang yang sedang dilanda Deman Campak atau Chicken Pox ni, boleh la cuba.

PETUA DARI DAPUR UNTUK CHICKEN POX

  1. Banyakkan minum air kosong
  2. Banyakkan minum sup. (Lebih baik kalau dapat Ayam kampung)
  3. Elakkan makanan berunsur kicap (untuk elakkan tinggalan parut)
  4. Minum air kelapa muda
  5. Tempek bedak sejuk (untuk hilangkan gatal)
  6. Jaga tangan dari merayap garu atau korek kuping-kuping Chicken Pox tu!

Ha.. Jadi sepanjang hampir 2 minggu diserang Chicken Pox ni. *Walaupun Niza tak demam!*, Tinggallah parut-parut tu..

Seperti kebiasaan, Niza tak pernah tinggalkan dalam jangka waktu yang lama makan tambahan Niza like Vitamin C, Energy Soy Protein.

Tambah pulak macam-macam kena pantang tak boleh makan selagi tak hilang Chicken Pox tu, Maka ESP sangat lah membantu untuk Niza gain Instant Energy.

So, tik tok tik tok.

After a month! tadaaaa..

Alhamdulillah dah gain Confident nak belek Cermin dah :P

So, Alhamdulillah tsumma alhamdulillah.

Tiada la kita ni berkemampuan nak halang apa yang Allah dah tetapkan untuk kita kan?

Termasuklah diri Niza untuk terus kekal setia one phase to one phase dalam hidup bersama Shaklee.
gittew sekali palsapahnya.

Korang takyah risau lagi kalau tetiba ada parut scarriest kat muka ke apa.
Benda boleh settle. Jangan risau. InsyaAllah.

Kalau nak tau kebaikan ESP yang sangat membantu kehidupan seharian kita termasuklah hilangkan parut-parut ni, Niza kena buat lain entry la.

Tapi, yang Niza long story cut to adalah ESP ni bantu kulit kita renew sel yang lebih sihat dan cantik untuk kulit setiap 30 hari.

Scientifically? Niza share di lain entry okeh...

So, Semoga bermanfaat buat korang.
Any suggestion or enquiries, korang boleh contact Niza tau. klik je bawah ni 😉



Semoga Bermanfaat!

Continue Reading

Sunday, 25 August 2019

Alternatif Berhenti Merokok

Assalamualaikum!

Sesambil mengemas folder gambar, Niza jumpa pulak Testimoni Customer yang berhenti merokok dengan Vivix!

So, hairan tak? Apa istimewanya sangat Vivix ni sampai boleh membantu orang untuk berhenti merokok.

Ok tapi sebelum tu.. Jom ambil tahu dulu apa kandungan rokok yang menyebabkan ketagihan dan susah nak berhenti tu dan kenapa perlu berhenti merokok?


BAHAYA ROKOK YANG ANDA PERLU TAHU

1. Tembakau adalah satu-satunya bahan pengguna yang dibenarkan di sisi-sisi undang-undang tetapi boleh mendatangkan ketagihan dan membunuh separuh dari penghisapnya

2. Asap rokok mengandungi lebih kurang 4000 bahan kimia beracun.

3. Lebih kurang 63 dari bahan kimia tersebut boleh menyebabkan barah

4. Berkait secara terus dengan pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit sistem pernafasan, kanser dan jantung.




APAKAN KANDUNGAN ROKOK YANG MENYEBABKAN KETAGIHAN?

1. Rokok mengandungi nikotin yang menyebabkan ketagihan seperti juga heroin dan kokain

2. Menghisap rokok berulang kali boleh menyebabkan ketagihan




** Disclaimer :
Vivix ni BUKAN UBAT yang mampu 'MERAWAT', tapi ianya adalah ALL IN ONE SUPPLEMENT.

Jadi, bagaimana Vivix bantu 'menghilangkan' ketagihan merokok?

Niza taknak hurai apa yang Vivix mampu buat untuk tubuh badan kita lebih sihat, cergas #LiveYoungerLonger, Tapi Niza straight forward je macam mana Vivix membantu untuk anda berhenti merokok.

First, apa yang menjadikan seorang perokok ketagihan adalah kandungan Nikotin yang terdapat dalam rokok tersebut.

Jadi, fungsi Vivix adalah membaik pulih sel dari peringkat sellular DNA secara umumnya. Maka, Vivix membantu seorang perokok berhenti merokok dengan cara membuang nikotin yang ada pada DNA.
DNA yang tercemar dengan nikotin akan dipulihkan dan dimurnikan apabila nikotin yang melekat padanya ditanggalkan.

Jadi, jangan hairan jika selepas anda ambil Vivix secara berterusan hanya selama 2minggu akan menyebabkan anda terasa rokok itu sebenarnya pahit!
Dah bersedia untuk berubah?

Jom layan testimoni kawan-kawan yang dah berjaya bebas Rokok 


Testimoni 1




Testimoni 2






Testimoni 3




Testimoni 4



DAPATKAN HARI INI DARI PENGEDAR SHAKLEE BERDEKATAN ANDA HARI INI !



atau dapatkan melalui atas talian dengan mudah!
👇



Semoga Bermanfaat! 😊


Continue Reading

Friday, 23 August 2019

Resepi Tart Cheese Mudah dan Ringkas

Assalamualaikum & Hi!


Kalau semalam Niza dah share Resepi Tart Shell yang mudah wa senang yakmat untuk korang cuba buat kat rumah, hari ni Niza nak Share Resepi Tart Cheese pulak !


Dah ada Tart Shell, nak buat apa?


Boleh laa buat tart Cheese ke tart Telur ke. Tapi hari ni Niza share version Tart Cheese dulu ye.


ok, jom mula!


Untuk Tart Shell korang bole refer sini resepinya.sekarang jom skip terus untuk buat filling Cheese untuk tart tu. ><



BAHAN-BAHAN:


1. 250gm cream cheese
2. 50gm gula kastor / gula halus
3. 1 biji telur Saiz B
4. ½ sudu teh esen vanilla / esen lemon


CARA-CARA:

1. Keluarkan cream cheese 20-30 minit sebelum digunakan. JANGAN biarkan cream cheese mencapai ke suhu bilik.

2. Putar cream cheese dan gula hingga berkrim.

3. Masukkan telur dan esen vanilla. Putar lagi.


4. Masukkan filling ke dalam kulit tart. Untuk memudahkan kita gunakan kaedah yg sama untuk letakkan filing tadi. Dimana kita masukkan dalam piping bag dan picitkan di atas filing dalam shell tadi. Letak penuh supaya ia cantik membuncit.

Nota kaki :Untuk korang yang suka tart cheese yang versi berperisa blueberry ke, strawberry ke boleh lah piping dulu jem sedikit ke dalam tart sebelum piping Cheese tu ye. 


* Kemudian boleh la korang hiaskan ikut sesedap mata memandang. Kalau hiasan tu berbentuk buah ke, coklat ke, bakar la dulu tart selepas piping Cheese tu.Kemudian baru tempek coklat ke buah-buahan ke ikut sukahati korang.


Kalau sekadar nak loretkan atau lukis menggunakan pewarna, maka bole terus loretkan dan bakar. 😉


5. Bakar pada suhu 160 darjah selama 7-10minit je.

Soo... tadaaaa!


Dah siap pun Tart Cheese..

Senang kan?

Dah cuba jangan lupa tinggalkan feedback ye. 😉
Continue Reading