السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Thursday, 29 August 2019

TESTIMONI VIVIX

Segala kandungan testimonial atau penulisan dalam laman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat,mencegah,mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan untuk dapatkan nasihat pakar kesihatan. 
 Segala bentuk set yang di iklankan adalah set cadangan semata-mata. Cadangan set boleh berubah mengikut kesesuaian pengguna.














































Continue Reading

Wednesday, 28 August 2019

Cara Menghilangkan Parut Chicken Pox

Assalamualaikum!

Alhamdulillah since dua tiga menjak ni, ramaiii yang bertanya Niza macam mana nak hilangkan parut Chicken Pox, maka Niza throwback sikit kisah Chicken Pox Niza beberapa bulan lepas.

Dah tetua ni baru nak muncul Chicken Pox ni memang agak merisaukan la.. kan?
Lelaki ke perempuan sama je. Tapi kerisauan tu lebih berganda pada kaum perempuan.😆

Kenapa? Semestinya Chicken Pox akan pergi meninggalkan 'kesan' parut yang makan masa untuk hilang!

Kalau ada orang yang Chicken Pox nya menerjah semasa usia kanak-kanak, sampai sekarang dah menginjak dewasa pun masih ada parutnya, apakan yang baru terkena di usia dewasa ni kan?
Scarry kan? Diri sendiri pun scarry tengok cermin ><



Semestinya begitulah kegusaran yang melanda Niza beberapa bulan lepas ><

Jadi, since Chicken Pox ni melanda saat Niza masih di rumah bujang. Hanya boleh wasap je Bonda. Dan maca-macam petua dan pantang larang bonda dan kawan-kawan bagi.

Dan yes! Semuanya memang membantu. 😇

So, untuk korang yang sedang dilanda Deman Campak atau Chicken Pox ni, boleh la cuba.

PETUA DARI DAPUR UNTUK CHICKEN POX

  1. Banyakkan minum air kosong
  2. Banyakkan minum sup. (Lebih baik kalau dapat Ayam kampung)
  3. Elakkan makanan berunsur kicap (untuk elakkan tinggalan parut)
  4. Minum air kelapa muda
  5. Tempek bedak sejuk (untuk hilangkan gatal)
  6. Jaga tangan dari merayap garu atau korek kuping-kuping Chicken Pox tu!

Ha.. Jadi sepanjang hampir 2 minggu diserang Chicken Pox ni. *Walaupun Niza tak demam!*, Tinggallah parut-parut tu..

Seperti kebiasaan, Niza tak pernah tinggalkan dalam jangka waktu yang lama makan tambahan Niza like Vitamin C, Energy Soy Protein.

Tambah pulak macam-macam kena pantang tak boleh makan selagi tak hilang Chicken Pox tu, Maka ESP sangat lah membantu untuk Niza gain Instant Energy.

So, tik tok tik tok.

After a month! tadaaaa..

Alhamdulillah dah gain Confident nak belek Cermin dah :P

So, Alhamdulillah tsumma alhamdulillah.

Tiada la kita ni berkemampuan nak halang apa yang Allah dah tetapkan untuk kita kan?

Termasuklah diri Niza untuk terus kekal setia one phase to one phase dalam hidup bersama Shaklee.
gittew sekali palsapahnya.

Korang takyah risau lagi kalau tetiba ada parut scarriest kat muka ke apa.
Benda boleh settle. Jangan risau. InsyaAllah.

Kalau nak tau kebaikan ESP yang sangat membantu kehidupan seharian kita termasuklah hilangkan parut-parut ni, Niza kena buat lain entry la.

Tapi, yang Niza long story cut to adalah ESP ni bantu kulit kita renew sel yang lebih sihat dan cantik untuk kulit setiap 30 hari.

Scientifically? Niza share di lain entry okeh...

So, Semoga bermanfaat buat korang.
Any suggestion or enquiries, korang boleh contact Niza tau. klik je bawah ni 😉



Semoga Bermanfaat!

Continue Reading

Sunday, 25 August 2019

Alternatif Berhenti Merokok

Assalamualaikum!

Sesambil mengemas folder gambar, Niza jumpa pulak Testimoni Customer yang berhenti merokok dengan Vivix!

So, hairan tak? Apa istimewanya sangat Vivix ni sampai boleh membantu orang untuk berhenti merokok.

Ok tapi sebelum tu.. Jom ambil tahu dulu apa kandungan rokok yang menyebabkan ketagihan dan susah nak berhenti tu dan kenapa perlu berhenti merokok?


BAHAYA ROKOK YANG ANDA PERLU TAHU

1. Tembakau adalah satu-satunya bahan pengguna yang dibenarkan di sisi-sisi undang-undang tetapi boleh mendatangkan ketagihan dan membunuh separuh dari penghisapnya

2. Asap rokok mengandungi lebih kurang 4000 bahan kimia beracun.

3. Lebih kurang 63 dari bahan kimia tersebut boleh menyebabkan barah

4. Berkait secara terus dengan pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit sistem pernafasan, kanser dan jantung.




APAKAN KANDUNGAN ROKOK YANG MENYEBABKAN KETAGIHAN?

1. Rokok mengandungi nikotin yang menyebabkan ketagihan seperti juga heroin dan kokain

2. Menghisap rokok berulang kali boleh menyebabkan ketagihan




** Disclaimer :
Vivix ni BUKAN UBAT yang mampu 'MERAWAT', tapi ianya adalah ALL IN ONE SUPPLEMENT.

Jadi, bagaimana Vivix bantu 'menghilangkan' ketagihan merokok?

Niza taknak hurai apa yang Vivix mampu buat untuk tubuh badan kita lebih sihat, cergas #LiveYoungerLonger, Tapi Niza straight forward je macam mana Vivix membantu untuk anda berhenti merokok.

First, apa yang menjadikan seorang perokok ketagihan adalah kandungan Nikotin yang terdapat dalam rokok tersebut.

Jadi, fungsi Vivix adalah membaik pulih sel dari peringkat sellular DNA secara umumnya. Maka, Vivix membantu seorang perokok berhenti merokok dengan cara membuang nikotin yang ada pada DNA.
DNA yang tercemar dengan nikotin akan dipulihkan dan dimurnikan apabila nikotin yang melekat padanya ditanggalkan.

Jadi, jangan hairan jika selepas anda ambil Vivix secara berterusan hanya selama 2minggu akan menyebabkan anda terasa rokok itu sebenarnya pahit!
Dah bersedia untuk berubah?

Jom layan testimoni kawan-kawan yang dah berjaya bebas Rokok 


Testimoni 1




Testimoni 2






Testimoni 3




Testimoni 4



DAPATKAN HARI INI DARI PENGEDAR SHAKLEE BERDEKATAN ANDA HARI INI !



atau dapatkan melalui atas talian dengan mudah!
👇



Semoga Bermanfaat! 😊


Continue Reading

Friday, 23 August 2019

Resepi Tart Cheese Mudah dan Ringkas

Assalamualaikum & Hi!


Kalau semalam Niza dah share Resepi Tart Shell yang mudah wa senang yakmat untuk korang cuba buat kat rumah, hari ni Niza nak Share Resepi Tart Cheese pulak !


Dah ada Tart Shell, nak buat apa?


Boleh laa buat tart Cheese ke tart Telur ke. Tapi hari ni Niza share version Tart Cheese dulu ye.


ok, jom mula!


Untuk Tart Shell korang bole refer sini resepinya.sekarang jom skip terus untuk buat filling Cheese untuk tart tu. ><



BAHAN-BAHAN:


1. 250gm cream cheese
2. 50gm gula kastor / gula halus
3. 1 biji telur Saiz B
4. ½ sudu teh esen vanilla / esen lemon


CARA-CARA:

1. Keluarkan cream cheese 20-30 minit sebelum digunakan. JANGAN biarkan cream cheese mencapai ke suhu bilik.

2. Putar cream cheese dan gula hingga berkrim.

3. Masukkan telur dan esen vanilla. Putar lagi.


4. Masukkan filling ke dalam kulit tart. Untuk memudahkan kita gunakan kaedah yg sama untuk letakkan filing tadi. Dimana kita masukkan dalam piping bag dan picitkan di atas filing dalam shell tadi. Letak penuh supaya ia cantik membuncit.

Nota kaki :Untuk korang yang suka tart cheese yang versi berperisa blueberry ke, strawberry ke boleh lah piping dulu jem sedikit ke dalam tart sebelum piping Cheese tu ye. 


* Kemudian boleh la korang hiaskan ikut sesedap mata memandang. Kalau hiasan tu berbentuk buah ke, coklat ke, bakar la dulu tart selepas piping Cheese tu.Kemudian baru tempek coklat ke buah-buahan ke ikut sukahati korang.


Kalau sekadar nak loretkan atau lukis menggunakan pewarna, maka bole terus loretkan dan bakar. 😉


5. Bakar pada suhu 160 darjah selama 7-10minit je.

Soo... tadaaaa!


Dah siap pun Tart Cheese..

Senang kan?

Dah cuba jangan lupa tinggalkan feedback ye. 😉
Continue Reading

Thursday, 22 August 2019

Resepi Tart Shell

Teringin nak makan Cheese Tart? Di pasaran dah banyak sangat yang menjual Tart Shell yang dah siap kan? 

Namun, mesti kadang datang keraguan untuk beli. Betul tak? 

Sebabnya kita sendiri tak dapat pastikan apakah kandungan bahan yang digunakan, siap pula pembuatnya dan bagaimana proses pengeluar mengendalikan buatan Tart Shell tersebut dari sudut kebersihan dan seumpamanya.

Jadi, kenapa tidak korang cuba buat sendiri je? mudahhhh yakmat nak buatnya! Perlukan sedikit kerajinan je.😉



So, Jom Niza belanja korang cara nak buat Tart Shell yang mudah simple lagi senang! 




Bahan-bahan
*adunan untuk +/-50pcs Tart Shell saiz kecil

1. 170gm marjerin atau Butter
2. 50gm gula aising
3. 1 biji telur Gred C

4. 290gm tepung gandum

5. 1 sudu kecil esen vanilla

6. acuan tart



Cara-cara

1. Pukul marjerin dan gula dengan menggunakan senduk kayu atau spatula. Jangan pukul lama sangat.

2. Masukkan telur dan esen vanilla. pukul lagi dengan senduk kayu.
Masukkan tepung sedikit demi sedikit.

3. Uli hingga menjadi doh yang lembut. Kuantiti tepung bergantung kepada kelembutan doh.

**Untuk mendapatkan doh yang baik masukkan doh dalam plastik bag dan simpan dalam peti ais semalaman.


4. Ambil sedikit adunan dan tekan ke dalam acuan tat. Cucuk dengan garfu sebelum dibakar.Bakar pada suhu 170C selama 20 - 25 minit atau sehingga masak.

**Crust atau shell ni kita boleh sediakan awal. Simpan dalam bekas kedap udara dan ia tahan lama. 

Selamat Mencuba! 


So, nah Niza belanje sikit gambar tart shell yang siap dibakar.
Mudah kan?

Dah cuba, jangan lupa tinggalkan feedback 😉

Continue Reading

Friday, 9 August 2019

Lambatkan Penuaan pada Tahap Sellular

Penyelidikan canggih sejagat untuk menentang penuaan sellular dan perkongsian penyelidikan bertahun-tahun dengan saintis terkemuka telah menghasilkan VIVIX yang merupakan penemuan Saintifik yang hebat dari Shaklee.

Hanya VIVIX mengandungi adunan fitonutrien propietri, yang memanfaatkan kuasa Anggur Muscadine yang jarang ditemui dan Polifenol, menghasilkan ramuan yang 10x lebih efektif dari Resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisme utama penuaan sellular.



4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular


1. Kerosakan DNA

Setiap hari, seriap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pangkalan data genetik, menghasilkan satu 'typo' (kesilapan dari asal) yang akan menganggu fungsi sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sellular DNA.


2. Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.

Dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terbaru menunjukkan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.


3. Pengeluaran Tenaga yang Kian Merosot oleh Sel-sel

Mitochondria (penjana tenaga) dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.

Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.


4. Penimbunan Protein AGE

Penimbunan Protein AGE (Advanced Glycation End products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan menganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari Resveratrol atau Polifenol (kandungan Unik dalamAnggur Muscadine) untuk melambatkan pembentukan Protin AGE.

Continue Reading